8 Mart 2013

Ahmet Arpad'ın objektifinden 'Anadolu İnsanları'

Cumhuriyet Haber Portalı, 07.03.2013 

Almanya'da yaşayan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından, gazeteci, çevirmen Ahmet Arpad 20. kişisel fotoğraf sergisini 21 Mart günü Bad Wurzach kent galerisinde açıyor.

İstanbul - Açılış konuşmasınıTürkiye’nin Stuttgart başkonsolusu M. Türker Arı’nın yapacağı, 26 Nisan’a kadar sürecek olan sergide Arpad’ın son 20 yılda özellikle İstanbul’da ve ülkemizin doğusunda çekmiş olduğu 25 renkli ve siyah-beyaz insan fotoğrafı ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Orta ve lise öğrenimini Alman ve Avusturya okullarında tamamlayan, İstanbul Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı Bölümü’nü bitiren Arpad, Almanya'ya gelerek serbest gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve çevirmen olarak yaşamını sürdürüyor. Ahmet Arpad'ın fotoğraf çalışmaları İrlanda, İsrail, Nepal ve Mısır'ı da kapsıyor.

Alman Dili Edebiyatı’nda son 40 yılda yaptığı sayısız çeviri ve katkı nedeniyle 2012 yılında Ahmet Arpad, Turizm ve Kültür Bakanlığı, Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Dairesi, İstanbul Goethe Enstitüsü, Robert Bosch Vakfı, S.Fischer Vakfı ve Ernst Reuter Vakfı tarafından ortaklaşa verilen ‘Tarabya‘ çeviri ödülüne layık görüldü. Arpad yurtiçi ve dışında, birikimi, saygınlığı, mütevazi kişiliğiyle Alman-Türk basın ve siyaset çevrelerinde diyalogu güçlendiren önemli bir isim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder